Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pretres u Konjicu

Kod uhapšenog muškarca pronađeni heroin, kokain i speed

droga heroin kokain speed
Foto: MUPHNK

Prilikom pretresa kod osumnjičenog je pronađeno 220,26 grama praškaste tvari koja asocira na heroin, 60,13 grama bijele praškaste tvari koja asocira na kokain, 391,39 grama praškaste tvari koja asocira na speed

Odjel kriminalističke policije PU Konjic uhitio je u petak H.Č (1991) iz Konjica, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Postupajući po provedbi operativnog plana ”Borba protiv zlouporabe opojnih droga” i po Naredbi Općinskog suda u Konjicu, policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU Konjic, Odjela za posebne namjene sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), kao i policijske stanice Konjic izvršili su pretres stana, pratećih objekata i vozila koje koristi osumnjičeni.

Prilikom pretresa kod osumnjičenog je pronađeno 220,26 grama praškaste tvari koja asocira na heroin, 60,13 grama bijele praškaste tvari koja asocira na kokain, 391,39 grama praškaste tvari koja asocira na speed.

Također je pronađen plinski pištolj marke ”EkolFiretMagnum” i 50 komada streljiva, digitalna vaga, vakumirka, PVC vrećice za vakumiranje i mobilni telefon, priopćio je u ponedjeljak MUP HNŽ-a.

Po završetku kriminalističke istrage podnijet će se Izvješće o počinjenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu u Mostaru. Također, podnijet će se Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Općinskom sudu u Konjicu, zbog izvršenja prekršaja iz čl. 7. st. 4. Zakona o oružju i streljivu HNK-a.