Crna hronika

ubice na cesti

Kod vozača iz Trebinja utvrđeno 4,29 promila alkohola u krvi

13/11/2019
Foto: Ilustracija

Iz entitetske policije navode da je prilikom ispitivanja prisustva alkohola u organizmu, 109 vozača zadržano u službenim prostorijama lišenjem slobode zbog prisustva alkohola u organizmu

Policija je tokom nedavne kontrole u saobraćaju utvrdila da je vozač iz Trebinja imao koncentraciju alkohola u organizmu u vrijednosti od čak 4,26 g/kg.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) su akciju proveli od 07. do 10. novembra 2019. godine, te evidentirali 3.403 prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja motornim vozilom, 766 vozača sa prisustvom alkohola u organizmu za vrijeme upravljanja motornim vozilom i više stotina prekršaja po drugim osnovama.

Iz entitetske policije navode da je prilikom ispitivanja prisustva alkohola u organizmu, 109 vozača zadržano u službenim prostorijama lišenjem slobode zbog prisustva alkohola u organizmu.

Također, 21 osoba je sankcionisana zbog odbijanja da se podvrgnu alkotestiranju, a za 14 vozača procijenjeno je da bi ih trebalo podvrgnuti ispitivanju na prisustvo opojnih droga ili lijekove koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje, od čega je njih 12 odbilo da se podvrgnu testiranju, te su sankcionisani i isključeni iz saobraćaja, a kod dva vozača rezultat ispitivanja je bio negativan.

Iz MUPRS-a apeluju na učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i prilagode brzinu kretanja motornog vozila uslovima i stanju na putevima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.