Kod Zvornika poginuo bračni par iz Beograda, djevojčica i dalje u teškom stanju

bracni par

Četvorogodišnja djevojčica iz Beograda, koja je teško povređena u saobraćajnoj nesreći kod Milića u blizini Zvornika, operisana je na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, potvrđeno je danas u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer na magistralnom putu Milići-Zvornik, u mjestu Vukšić Polje, poginuo je bračni par iz Srbije, ljekar Đorđije i njegova supruga Nina P., javlja Blic.

Njihova kćerka, koja je bila u automobilu, prevezena je, nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Milići, u Opštu bolnicu u Zvornik, odakle je, uz medicinsku pratnju, upućena na UKC Tuzla.

U ovom centru kažu da je djevojčica pod stalnim nadzorom ljekara i da će se u toku dana pristupiti njenom buđenju.

nesreca kod milica

Djevočica je sinoć primljena u UKC Tuzla sa višestrukim povredama.

Ona je nakon saobraćajne nesreće dovezena u Kliničku ambulantu Opšte bolnice Zvornik u vrlo teškom zdravstvenom stanju i posle reanimacionog postupka i imobilizacije preloma ruke i noge, upućena na UKC Tuzla.

Podsjetimo, u nesreći, koja se dogodila jučer oko 15 i 15 sati učestvovao je kamion „mercedes“ i automobil „škoda“. Tijela stradalih su ekipe Hitne pomoći duže vrijeme izvlačile iz smrskanog automobila.