Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Komercijalista prisvojio pazar preduzeća u iznosu od 181.380 KM

novac
Ilustracija

Policija je podnijela izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv muškarca iz Modriče čiji su inicijali S.D. (32) zbog sumnje da je prisvojio pazar preduzeća iz Banje Luke u iznosu od 181.380 KM, saopšteno je iz banjalučke Policijske uprave.

S.D. je osumnjičen da je kao rukovodilac i komercijalista prodaje u jednom preduzeću iz Banja Luke od 1. februara 2014. do 10. marta 2016. godine protivpravno prisvojio dio novca od prodaje robe, čije je dnevne pazare bio dužan da deponuje na račun preduzeća kako nalažu računovodstveni standardi i drugi propisi.

Osumnjičeni je u nalozima za knjiženje prikrivao pravo stanje dnevnog prometa koji je registovan preko fiskalne kase i u poslovnim knjigama preduzeća umanjivao izvršene uplate kupaca, a novac zadržavao za sebe, čime je stekao protivpravnu imovinsku korist od 181.380 KM.

Izvještaj protiv S.D. juče su banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu podnijeli pripadnici Policijske uprave Banjaluka. On je osumnjičen za krivična djela pronevjera i falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava.