Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Komšija iz pakla na optuženičkoj klupi

pale ubistvo

Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podiglo je optužnicu protiv Mladena Anđića (49) zbog svirepog ubistva komšije Radeta Kovačevića (28) zvanog Fela, a koje se desilo u novembru prošle godine u Palama.

Prema navodima optužnice, Anđić je 7. novembra oko 10 časova, zbog spora u vezi s prilaznim putem, s udaljenosti od oko dva metra iz automatske puške ispalio sedam hitaca u Kovačevića koji je išao ispred njega.

“Pogodio ga je u predjelu leđa, grudnog koša i stomaka, nanijevši mu više povreda unutrašnjih organa i opsežne povrede tkiva srca, od kojih je nastupila trenutna smrt”, navodi se u optužnici.

Takođe, Anđić će odgovarati i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja jer je neovlašteno držao automatsku pušku sa 14 metaka.

Podsjećamo, neposredno prije ubistva koje se desilo u Univerzitetskoj ulici došlo je do svađe između dvojice komšija zbog prilaznog puta Kovačevićevoj kući.

Sporni put dijelilo je nekoliko kuća, među kojima je i Anđićeva kuća, a on ga je pregradio rampom pa su mještani morali stalno da je otključavaju i sklanjaju, što je Kovačeviću smetalo. Iza nastradalog ostala je supruga sa dvoje maloljetne djece.

Anđić je vlasnik preduzeća “Anđić prevoz”, a sumnja se da su njih dvojica imala nesuglasice i prije problema s putem.