Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Komšija pljačkao trgovinu Konzuma u Mostaru

konzum mostar pljacka

Saša Hadžajlić iz Mostara osumnjičen je za dva razbojništva koja su u razmaku od sedam dana u ovom mjesecu u jutarnjim satima počinjena u istoj poslovnici Konzuma u Ulici kneza Domagoja, kod Španskog trga, piše Večernji list.

Inače, zanimljivo je da je riječ o mladiću koji stanuje u zgradi pored ove, u više navrata orobljavane trgovine. Unatoč lakom pristupu i odstupu, jer ga je dijelio samo prolaz između zgrade stanovanja i mete pljački, inspektori PU Mostar su ga uspjeli brzo otkriti.

Saša im je priznao posljednje dvije pljačke, oteo je nekoliko stotina KM, a kod njega je nađena i odjeća koju je u oba navrata imao na sebi, kao i maskirna potkapa. Do sada u policijskoj evidenciji nije bio poznat po oružanim pljačkama, ali jest po krađama i narkomaniji. Osim orobljenih trgovkinja, koje su doživjele nove prepade, njegovim hapšenjem su nemalo ostali iznenađene i komšije.

“Pa svaki dan je, kao i mi, tu kupovao. Poznavao je trgovkinje i njihove strahove od ranijih čestih upada, ali ga ni to nije omelo u naumu. Prije više godina se ocu u Mostar s bratom vratio iz Amerike, gdje mu je ostala majka, koja ih pomaže jer niko od njih ne radi”, navode komšije, dok iz policije pozivaju građane na saradnju.