Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gradačac

Komšinica bračnog para Mujedinović: “Šta se desilo, ne zna niko osim Allaha i njih dvoje”

ubistvo gradacac
FOTO: Radio Gradačac

Ona je imala kuću u Gradačcu, on u Srebreniku. Imali su djecu iz prvih brakova

Ubistvo, a potom i samoubistvo koje se desilo jučer u gradačačkom naselju Vida 2, gdje je u porodičnoj kući Refik Mujedinović sjekirom ubio suprugu Halidu Mujedinović, a potom se objesio u Srebreniku, šokiralo je cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Komšije bračnog para Mujedinović su u šoku, kažu da su to bili mirni ljudi.

Jedna od komšinica Mujedinovića u razgovoru za Avaz ispričala je da je Refik bio rudarski penzioner, te da niko nije primijetio da su imali problema u braku.

“Halida i Refik su lijepo živjeli, bez problema. Ona je imala kuću u Gradačcu, on u Srebreniku. Imali su djecu iz prvih brakova. Koliko znamo, čovjek je bio vjernik, pošten, nisu imali problema. Normalno su živjeli, solidno penzionerski”, kazala je komšinica.

Nikome nije jasno šta se desilo među supružnicima.

“Šta se desilo, ne zna niko osim Allaha i njih dvoje. Kad je njoj uradio to što je uradio, kad je ubio Halidu, okupao se, presvukao i otišao u Srebrenik kući gdje su živjeli i tamo se objesio”, navela je komšinica.

Pronađena sjekira

“Sinoć oko 19 sati u naselju Vida 2 u Gradačcu, u porodičnoj kući, pronađeno je beživotno tijelo Halide Mujedinović. Ona je imala povrede u predjelu glave. Isto tako, u sobi u kojoj je žena ubijena pronađena je sjekira, ona će biti predmet vještačenja. Tijelo je pronašla njena kćerka iz prvog braka. Ono što je utvrđeno tokom uviđaja, nije bilo nikakve premetačine u samoj kući. Također, jučer u jutarnjim satima je pronađeno tijelo njenog muža Refika Mujedinovića u blizini kuće sina u Srebreniku”, kazao je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.