gradiška

Konobarima tri godine zatvora zbog prodaje kokaina

policija banja luka ilustracija (1)

Paniću i Glišiću u kaznu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 26. novembra 2020. do 21. janaura 2021.

Dalibor Panić (39) i Dušan Glišić (30) iz Gradiške osuđeni su na po godinu i šest mjeseci zatvora u banjalučkom Okružnom sudu zbog prodaje kokaina na području Gradiške.

Sud je odbio optužbu za prodaju narkotika protiv Milana Grujića (39) iz Gradiške jer je tužičac odustao od njegovog gonjenja za neovlašćenu proizvodnju i promet opojnim drogama, ali je ostala optužba za nedozvoljeno držanje oružja-pištolja koji je pronađen u pretresu njegove kuće. Protiv njega će se postupak biti razdvojen i dovršen u ovom sudu, pišu Nezavisne novine.

Paniću i Glišiću u kaznu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 26. novembra 2020. do 21. janaura 2021.

Presudom je od Panića oduzeto 27,9 grama kokaina, digitalna vaga, roze tableta u kutiji od kamagre kao i sedam pvc vrećica za pakovanje.

Tužilaštvo je u ovom slučaju na posljednjem ročištu izmijenilo optužnicu iz koje je Grujić potpuno izbačen za neovlašćenu proizvodnju i promet drogom, odnosno organizovanje mreže posrednika.

Izmjenom je Paniću i Glišiću ublaženo krivično djelo pa su optuženi da su pojedinačno prodavali drogu.

Njih dvojica su sada osuđeni da su od početka 2020. do 26. novembra prošle godine, neovlašćeno bavili kupovinom i preprodajom kokaina.

Kako se navodi u presudi oba su prodavali najčešće po pola grama za 100 KM. Predsjednik sudskog vijeća Blagoje Dragosavljević kazao je da je sud kao olakšavajuće okolnosti za Panića i Glišića cijenio to što su neosuđivani.

Otežavajuća je visok stepen odgovornosti i broj preduzetih radnji prema većem broju lica a sud smatra da je dokazano da su počinili krivična djela.

Sva trojica su uhapšeni u akciji “Kelner” koja je sprovedena krajem novembra prošle godine u Gradišci, a dvojica optuženih su radili kao konobari u lokalnim kafićima, dok je Grujić radio na benzinskoj pumpi.