Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kriminalci koji bježe pred zakonom “padaju” na granici

granicna-policija-trebinje3
Ilustracija

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod državljanin BiH A. K. (1973.) uhapšen je danas prilikom izlaska iz zemlje.

Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske zbog kaznenog djela “teška krađa”, te je predan službenicima Policijske stanice Istočno Sarajevo, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Dan ranije, 1. juna, službenici Jedinice granične policije Bijeljina na MGP Rača, pri izlasku iz BiH, uhapsili su bh. državljanina G. O. (1973.), kojeg Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske potražuje zbog krivičnog djela “iskorištavanje djece i maloljetnih lica za pornografiju”.

U njegovoj torbi pronađena su: četiri CD-a, mini kаmеrа, USB stik i 49 tаblеtа s listе psihоtrоpnih tvаri.

Privremeno oduzete stvari će biti predane u depozit Osnovnog suda Bijeljina, a G. O. je predan policijskim službenicima Centra javne sigurnosti Bijeljina.

Na MGP Brčko, prilikom ulaska u BiH, državljanin BiH i R. Hrvatske R. B. (1974.) priveden je nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Policija Brčko distrikta zbog krivičnih djela “neovlašten promet opojnih droga” i “neovlašten promet oružjem i vojnom opremom”. Predan je službenicima Policije Brčko distrikta.

Službenici Jeidnice granične policije Gorica spriječili su krijumčarenje stoke u graničnom pojasu na području Posušja.

U teretnom motornom vozilu Mercedes, nacionalnih oznaka Republike Hrvatske, pronađeno je 43 janjadi i dva konja. Vozač A. T. (1979.), državljanin BiH, nije posjedovao potrebnu dokumentaciju za uvoz stoke. Životinje su predane u karantenu, navodi se u priopćenju.