Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

fup

Krivotvorio kreditne kartice, pripadnici FUP-a mu pretresli kući i pomoćne objekte

kredina-kartica-1-1024×640

zakonskom roku biti predata uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Zenici, u cilju dokumentovanja krivičnog djela “krivotvorenje kreditnih i ostalih kartica bezgotovinskog plaćanja” lišili slobode jednu osobu iz Tešnja inicijala M.U. (1997.).

U sklopu navedenih aktivnosti, policijski službenici Federalne uprave policije su po Naredbi Općinskog suda u Tešnju izvršili pretres kuće i pratećih objekata koje koristi osumnjičeni u Tešnju, kojom prilikom su pronađeni predmeti traženi narebom suda, a koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom i oni će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Nad osobom lišenom slobode vrši se kriminalistička obrada u službenim prostorijama Policijske uprave Tešanj, te će u zakonskom roku biti predata uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu.

Pretresi su vršeni uz asistenciju policijskih službenika Policijske uprave Tešanj Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, saopćeno je iz FUP-a.