Iz BIHAMK-a

Lančani sudar u blizini Sarajeva, saobraćaj se odvija otežano

nesreca a1

Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-15 Prijedor-Sanski Most u mjestu Žeger

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila oko 17 sati na Sarajevskoj zaobilaznici, poslije izlaza iz tunela Oštrik, smjer Sarajevo zapad – Sarajevo sjever saobraća se otežano, zaustavnom trakom.

Ovaj lančani sudar se desio na Vogošćanskoj petlji gdje se izvode intenzivni radovi na izgradnji raskrsnice s kružnim tokom, a saobraćaj na ovom dijelu puta odvija se otežano.

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila poslije izlaza iz tunela 1. mart, na autoputu A-1 smjer Kakanj-Zenica jug saobraća se usporeno.

Molimo vozače da na ovim lokalitetima voze smanjenom brzinom, kažu iz BIHAMK-a.

Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-15 Prijedor-Sanski Most u mjestu Žeger, kao i na regionalnom putu R-460 Ormanica-Gračanica (u mjestu Donje Srnice).

Na magistralnim putevima M-4 Teslić-Kotor Varoš na prevoju Borja i M-4 Banja Luka–Prijedor u mjestu Ramići, zbog odrona saobraća se usporeno, jednom trakom.

Zbog vode na kolovozu otežano je saobraćanje na magistralnim putevima: M-16.1 Banja Luka-Prnjavor na ulazu u Prnjavor, M-15 Prijedor-Sanski Most u mjestu Čarakovo i M-5 Jajce-Mrkonjić Grad u mjestu Jezero.

Na pojedinim dionicama veće količine vode na kolovozu usporavaju i otežavaju saobraćanje. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Jednom trakom naizmjenično saobraća se u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se izvode sanacioni radovi. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su i radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik-Orašje, gdje se saobraća također naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.