Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

slučaj u doboju

Lažni američki vojnik prevario ženu u BiH, uzeo joj 12.000 KM i nestao

Britain Soccer Super League
Fans burn a Liverpool replica shirt outside Elland Road, as a protest against Liverpool's decision to be included amongst the clubs attempting to form a new European Super League, in Leeds, England, Monday, April 19, 2021. Reaction to the proposals from 12 clubs to rip up European soccer by forming a breakaway Super League has ranged from anger and condemnation to humor and sarcasm. (Zac Goodwin/PA via AP)

Muškarac se predstavio kao američki vojnik stacioniran u Siriji, a ženi je kazao da je zainteresiran za brak

Nepoznata osoba prevarila je ženu iz Doboja putame Facebooka za 12. 000 KM, saopćeno je iz PU Doboj.

Muškarac se predstavio kao američki vojnik stacioniran u Siriji, a ženi je kazao da je zainteresiran za brak.

Kako kažu u Policijskoj upravi Doboj, 19. aprila obratila im se oštećena osoba koja je prijavila da je prevarena od strane nepoznate osobe koja se predstavila da je vojnik SAD-a i da se trenutno nalazi u Siriji.

– Oštećena osoba je s njim stupila u kontakt putem društvene mreže Facebook te je navodno s njim dogovorila da će se vjenčati te da će joj on na njenu adresu poslati paket u kome su se nalazili navodno papiri koji su im potrebni za vjenčanje kao i veća količina novca, te je rekao da će joj sve njegov agent donijeti na kućnu adresu – kažu iz PU Doboj.

Navode da je potom oštećena stupila u kontakt sa njegovim agentom koji joj je rekao da je potrebno da mu putem “Western uniona” uplati 12.000 KM da plati carinu za paket, što je ona i učinila.

– O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela prevara – navode iz PU Doboj.