Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo ZDK

Lažno prijavio da ga je otelo pet osoba, da su ga vezali za drvo, tukli i slikali

Foto: zenicainfo.ba
Ilustracija

Rekao je da je bilo pet napadača koji su na glavi nosili fantomke

Kantonalno tužilaštvo ZDK tereti B.A. da je lažno prijavio da ga je otelo pet osoba koji su ga u šumi vezali za drvo tukli, fotografisali pa slike poslali njegovoj djevojci.

Kako se navodi, optuženi je 17.02.2023. godine, u Maglaju telefonski prijavio policiji a zatim i pismeno da su ga dan ranije oko 20.30 sati otele nepoznate osobe.

On je prijavio da su ga sačekai kod njegove kuće, fizički ga napali, stavili mu vreću na glavu, potom ga vezali i odveli u obližnju šumu, te ga takvog vezali za drvo određeno vrijeme.

Rekao je da je bilo pet napadača koji su na glavi nosili fantomke.

“Zatim je izjavio da dok je bio vezan da su mu zadali više udaraca po raznim dijelovima tijela, potom ga fotografisali mobilnim telefonom, te iste fotografije prebacili na njegov mobilni. Potom sa njegovog mobilnog putem aplikacije ‘Whatsapp’ proslijedili M. E. sa kojom je on navodno bio u ljubavnoj vezi”, navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, nakon toga ponovo su stavili u vozilo i odvezli u naseljeno mjesto Liješnica gdje su ga navodno izbacili iz vozila i udaljili se u napoznatom pravcu.

“Optuženi je bio svjestan da se navedeni događaj nije desio, odnosno da krivično djelo ‘Otmice nije učinjeno prema njemu i pored upozorenja da je lažno prijavljivanje krivično djelo, na koji opisani način je lažno prijavio da je učinjeno krivično djelo, što je i htio”, navodi se u optužnici koja ga tereti da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje.