Crna hronika

Čedomorstvo u krajini

Lejla se porodila pred majkom, zajedno su skovale monstruozan plan

11/05/2020

Optužene su u namjeri da usmrte novorođenče dogovorile da ga usmrte gušenjem, nakon čega je Hanča Elkasović makazama prerezala pupčanik novorođenčeta

Kantonalni sud u Bihaću je svojim rješenjem od 7. maja potvrdio optužnicu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona protiv Hanče Elkasović (42) i njene kćerke Lejle Elkasović (20) iz Bužima zbog ubistva novorođenčeta. Hanča Elkasović se tereti da je počinila krivično djelo ubistvo, a Lejla Elkasović krivično djelo čedomorstvo.

Optužnicom im se stavlja na teret da je 16. avgusta 2019. godine oko 4.30 sati u Bužimu, u naselju Elkasova Rijeka, u svojoj porodičnoj kući, nakon što se Lejla Elkasović porodila u prisustvu svoje majke Hanče Elkasović, rekla majci da ne želi to dijete.

– Optužene su u namjeri da usmrte novorođenče dogovorile da ga usmrte gušenjem, nakon čega je Hanča Elkasović makazama prerezala pupčanik novorođenčeta, a da ga pritom nije zavezala, a potom je tijelo djeteta potpuno zamotala u čaršaf, a kasnije i u deku i ostavila dijete na pod pored kreveta gdje je ležala Lejla. Tako su dijete ostavile bez kisika, usljed čega je došlo do smrti djeteta iskrvarenjem kroz nepodvezani pupčanik i gušenjem usljed mehaničkog začepljenja nosa i usta – navedeno je u saopćenju Tužilaštva USK.

Osnovanost predmetne optužnice Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je potvrdilo provedenom istragom i prikupljanjem brojnih dokaza, a prvenstveno nalazom i mišljenjem vještaka sudske medicine i patologije.

U narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji kod Kantonalnog suda u Bihaću.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.