Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saopćenje stranke

SDP traži smjenu Hasana Ganibegovića zbog afere “respiratori”

respiratori

Da SDA ima ima svoje prste i u ovoj aferi dokazuje i sastanak Hasana Ganibegovića sa Fikretom Hodžićem, vlasnikom „Srebrene maline“ i poznatim sarajevskim advokatom Kadrijom Kolićem, koji u ovoj aferi brani Fahrudina Solaka, direktora Federalne uprave civilne zaštite.

Klub zastupnika Socijaldemokratske partije BiH u Skupštini Kantona Sarajevo traži smjenu Hasana Ganibegovića sa pozicije člana Odbora za sigurnost.

“Iako SDA fabrikovanjem novih afera pokušava skrenuti pažnju javnosti sa afere ‘Respiratori’ koja je teška 10,5 miliona KM i sigurno je jedan od najvećih lopovluka u postratnoj Bosni i Hercegovini, ipak se svakim danom pojavljuju novi akteri u ovoj priči. Kao i do sada, SDA je većinu sličnih afera uspješno zataškala. Podsjećamo da se ova afera dešava u vremenu najveće zdravstvene krize koja je zadesila Bosnu i Hercegovinu. Stoga je na svim političkim partijama i pojedincima koji odgovaraju građanima za svoj rad, obaveza da insistiraju na odgovornosti svih koji su učestvovali u aferi „Respiratori“.

Da SDA ima ima svoje prste i u ovoj aferi dokazuje i sastanak Hasana Ganibegovića sa Fikretom Hodžićem, vlasnikom „Srebrene maline“ i poznatim sarajevskim advokatom Kadrijom Kolićem, koji u ovoj aferi brani Fahrudina Solaka, direktora Federalne uprave civilne zaštite. Teško je povjerovati da se radi o slučajnom susretu.

Naime, Hasan Ganibegović je šef kabineta premijera Federacije BiH Fadila Novalića i po svemu sudeći osoba od povjerenja, koji je upoznat sa svim što se dešava u kabinetu prvog čovjeka Vlade Federacije,
pa samim time i sa nabavkom respiratora koji su predmet istrage državnog tužilaštva.

Ganibegović je inače i član Odbora za sigurnost u Skupštini Kantona Sarajevo, koji je na ovu poziciju došao u ime SDA. Ne ulazeći u dodatne analize i špekulacije, postavlja se pitanje da li se Ganibegoviću
može vjerovati, obzirom na novonastale okolnosti i moguću umiješanost u aferu „Respiratori“”, navode iz SDP BiH.