Otkriveno zbog čega su braća Diljević ubila Bojana Koprenu?

koprena
Bojan Koprena

Braća Boško (58) i Bogdan (53) Diljević sa Manjače uhapšena su zbog sumnje da su ubili Bojana Koprenu (1988), koji je 7. jula 2014. godine naveče, oko 21 sat, otišao iz “Krčme kod Roze”, u mjestu Kola, nakon čega je misteriozno nestao.

Nezvanično se saznaje da su Diljevići osumnjičeni da su Koprenu ubili u Bukvaleku, misleći da im je on krao ovce. Takođe nezvanično, kuća braće Diljevića je blizu ugostiteljskog objekta gdje je taj mladić posljednji put viđen, pišu Nezavisne novine.

Pojavile su se juče spekulacije da je Koprena ubijen hicima iz oružja, te da je njegovo tijelo potom zakopano na Manjači, kako bi se zločin sakrio, ali potvrde za te navode nema, niti se zna gdje je leš mladića.

Iz MUP-a RS je saopšteno da su dvojicu osumnjičenih uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet.

“Oni se sumnjiče da su 7. jula 2014. godine u mjestu Bukvalek ubili Koprenu, koji se od tada vodi kao nestao”, saopštili su iz MUP-a RS.

Milenko Koprena, otac Bojana Koprene, rekao je da ne zna ništa o ovim aktivnostima policije.

“Želim da se ovaj slučaj razjasni do kraja. Poznajem tu dvojicu muškaraca, ali ne mogu tvrditi da su oni krivi. Oni žive kod kafane ‘Kod Roze’, gdje je moj sin radio, a potom je izašao i nestao”, kazao je Milenko Koprena.

Dodao je da je njegova kćerka, a Bojanova sestra, prije nekoliko dana razgovarala s policijom.

“Rekli su joj da će uskoro sigurno znati šta se dešava”, naglasio je Milenko Koprena u kratkoj izjavi za Nezavisne.

Tokom potrage za Koprenom, podsjetimo, kružile su informacije da je on likvidiran. Tadašnji ministar unutrašnjih poslova RS Radislav Jovičić izjavio je u septembru 2014. godine da se sumnja da je Koprena ubijen.

“Urađen je veliki broj istražnih radnji, nekoliko osoba je bilo na poligrafskom ispitivanju. Radi se na tom predmetu, sumnjamo da je ubijen, a kakav će rezultat istrage biti vidjećemo u narednom periodu”, kazao je Jovičić.

Više puta pretraživane su šume i livade na području Kola u potrazi za Bojanom Koprenom.

Najmasovnija potraga organizovana je 25. decembra 2014. godine, kada su policajci, mještani Manjače i lovci, njih oko 150, “prečešljali” oko 10 kilometara kvadratnih šume, na granici sela Bukvalek i Kola, ali nikakav trag nisu pronašli u toj opsežnoj potrazi. Pod lupom je tada bio gotovo svaki pedalj strmih, šibljem i stablima obraslih površina.

Koprena je posljednji put viđen 7. jula naveče u “Krčmi kod Roze”, u mjestu Kola, kada je opel vektrom otišao u nepoznatom pravcu, a zapaljen automobil je pronađen dva dana kasnije. Teren koji je u decembru 2014. godine pretraživan, udaljen je dva do tri kilometra od lokacije gdje je vektra pronađena.

Policajci i speleolozi su, takođe u tom mjesecu, pretražili 27 metara duboku Jašarovu jamu, iznad zaseoka Radulovići, koja se takođe nalazi u blizini mjesta gdje je Koprena zadnji put viđen.