Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Leš ženske osobe pronađen u Zenici

Policija-Zenica1
FOTO: Ilustracija

U blizini korita rijeke Bosne u Zenici, na lokalitetu Kanala, jučer je pronađeno beživotno tijelo ženske osobe inicijala F.M., rođene 1970. godine u Zenici.

Leš je pronašao ribar, koji je obavijestio policiju da je primjetio nešto nalik na zamotano tijelo blizu rijeke.

U policiji ne žele da otkrivaju način na koji je ova žena ubijena, jer će u ponedjeljak ujutro biti obavljena obdukcija.

-Istražni policijski tim je tokom jučerašnjeg dana, na području Zenice, lišio slobode dvije osobe, koje se dovode u vezu s izvršenjem navedenog krivičnog djela i nad kojim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, dok se nastavljaju aktivnosti policijskih službenika na prikupljanju dokaza i dokumentovanju krivičnog djela – kazala je portparolka policije Aldina Ahmić.

Od izvora među istražiteljima se saznaje da su ubijenoj bile zamotane ruke, noge ilice, a nema infomacija da li je prije ubistva bila mučena, javlja Zenicablog.

Ovaj teški zločin ispituje više timova MUP-a ZDK, a kako se saznaje tokom večernjih sati su privedene dvije osobe, koje se dovode u vezu sa ovim teškim zločinom.

U ponedjeljak će biti obavljena obdukcija, kad će se znati više detalja, a policija traga za nekoliko osoba, koje se također mogu dovesti u vezu sa ovim zločinom ili su njegovi počinioci.