Detalji zločina u Zenici: Fuada Mahmić ubijena zbog neuzvraćene ljubavi?

lopovi1

Fuada Mahmić (46) iz Plahovića kod Zenice ubijena je, najvjerovatnije, zbog neuzvraćene ljubavi, a među osumnjičenim za njeno ubistvo se nalazi i muškarac koji je s njom bio u vezi, saznaje Zenicablog.

Monstruozan zločin se dogodio u samom selu Plahovići kod Zenice, gdje je Fuada jučer ubijena. Njeno tijelo je potom, vezanih ruku i nogu, dovezeno i bačeno blizu obale rijeke Bosne, između naselja Kanal i Blatuša u Zenici, saznaje Zenicablog.

Četrdesetšestogodišnja žena je, pokazali su tragovi, ubijena nožem. Uhapšeni su muškarci inicijala M.M. i O.T., a u policiji su za sada oprezni oko toga ko je počinila ubistva, a ko pomagač.

Također, za umiješanost u smrt ove Zeničanke se sumnji još najmanje jedna osoba, za kojom traga policija.

Od izvora među istražiteljima saznajemo da su ubijenoj bile zamotane ruke, noge, lice, a nema infomacija da li je prije ubistva bila mučena.

Obdukcija će biti obavljena tokom dana, a istražni policijski timovi vrše dodatne istražne radnje u vezi s ovim teškim krivičnim djelom.

– Nakon što Kantonalnom tužilaštvu, za nekoliko dana, bude dostavljen nalaz i mišljenje vještaka sudske medicine, imat ćemo više informacija o ovom slučaju – kazala je za Fenu stručna saradnica za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva ZDK-a Mirna Poljac.

Istražni policijski tim MUP-a je tokom jučerašnjeg dana lišio slobode dvije osobe koje se dovode u vezu s izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Oni su zasad, u skladu sa zakonskim ovlaštenjima, zadržani u pritvoru i nad njima je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, dok se nastavljaju aktivnosti policijskih službenika na prikupljanju dokaza i dokumentovanju krivičnog djela.