Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Temperature danas do 27 stepeni

BiH

vrijeme lijepo

U BiH danas pretežno sunčano vrijeme, javio je Meteo BiH. U drugoj polovini dana umjereno povećanje oblačnosti sa zapada.

Vjetar većinom slab, u Krajini od sredine dana prema poslije podnevnim satima i umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 27 stepeni.

U Sarajevu pretežno sunčano. Poslije podne uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stepeni.

U većem dijelu BiH saobraćaj se jutros odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz pojačanu frekvenciju vozila u blizini većih gradskih centara, saopćio je Bh. auto-moto klub (BIHAMK).

Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, saobraćaj se na dionici autoputa A1 Vlakovo – Butile u mjestu Treševine odvija preticajnom trakom uz ograničenje brzine.

U toku su i radovi na sanaciji dilatacionih naprava, na lijevoj strani autoceste, na dionici Visoko-Podlugovi, saobraćaj se odvija jednom trakom.

Zbog radova na sanaciji mosta na dionici magistralnog puta M-17 Topčić Polje-Žepče, saobraćaj je iz smijera Žepča prema Topčić Polju preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Izdvajaju se putni pravci: Čapljina-Doljani, Potoci-Mostar, Jajce-Crna Rijeka, Tuzla-Šićki Brod i Derventa-Srbac.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Vozači se napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila.