Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SKB Mostar

Ljekari o zdravstvenom stanju osoba koje su ranjene u Grudama, jedna je u teškom stanju

U pucnjavi u Grudama ubijeno dvoje ljudi
04.08.2022., Grude, Bosna i Herzegovina - Na zabavi u povodu proslave sv. Stjepana u zupi Gorica Sovici muskarac je iz automatske puske pucao po masi ljudi koja se nalazila ispred kafica Zmaj. Ubijena su dva muskarca, a ranjena jos dva. Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Ž.G. (1949.) je hospitaliziran na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje. Zadobio je teške tjelesne ozljede koje su još uvijek opasne po život

Zdravstveno stanje muškarca Ž.G. (1949.), jednog od dvojice koji su u četvrtak ujutro ranjeni u pucnjavi u mjestu Gorica kod Gruda, je nepromijenjeno, odnosno još uvijek je u životnoj opasnosti, potvrđeno je Feni iz SKB-a Mostar.

Mediji su u četvrtak prenijeli da su njemu liječnici amputirali nogu.

Ž.G. (1949.) je hospitaliziran na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje. Zadobio je teške tjelesne ozljede koje su još uvijek opasne po život, naveli su iz SKB-a Mostar.

Druga muška osoba A.G.(1997.) zadobila je lakše tjelesne ozljede te je hospitaliziran na Klinici za kirurgiju.

Podsjećamo, u četvrtak ujutro oko 2 sata dvije osobe smrtno su stradale, a još dvije zadobile ozljede iz vatrenog oružja u pucnjavi koja se dogodila u mjestu Gorica kod Gruda.

U tom zločinu ubijeni su Mate Grizelj (34) i Velimir Bušić (60), a tim povodom načelnik općine Grude Ljubo Grizelj je 6. kolovoza proglasio Danom žalosti na području te općine.

Policijski službenici lišili su slobode osobu osumnjičenu za izvršenje ovog kaznenog djela koja je od ranije poznata policiji.