Crna hronika

Trgovina djecom

Ljubo Seferović osumnjičen da je kupio maloljetnu snahu za 2.000 KM

10/07/2020

Iz MUP-a RS-a je saopćeno da su izvještaji podneseni protiv J. S. i LJ. S. iz Sarajeva i A. S. iz Mostara

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a predala je danas Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta izveštaje protiv tri osobe zbog sumnje da su izvršili krivično djelo trgovina djecom.

Iz MUP-a RS-a je saopćeno da su izvještaji podneseni protiv J. S. i LJ. S. iz Sarajeva i A. S. iz Mostara.

– Sumnjiče se da su navedeno krivčno djelo počinili u periodu od decembra 2018. godine do februara 2020. godine na području Banje Luke na štetu jedne maloljetne ženske osobe – saopćeno je.

Faktor saznaje da su izvještaji podeseni protiv Jasmina i Ljube Seferovića iz Sarajeva i Almase S. iz Mostara.

– Osumnjičeni Jasmin Seferović je vrbovao, držao i prihvatio oštećenu, rođenu 2003. godine, radi zaključenja prisilnog braka i eksploatacije njenog rada. Osumnjičenji Ljubo Seferović kupio je, odnosno na ime dobijanja pristanka za zaključenje prisilnog braka isplatio novčani iznos od 2.000 KM za maloljetnu djevojčicu njenoj majci. Majka se sumnjiči zbog davanja pristanka za zaključenje prisilnog braka, odnosno da je prodala svoju kćerku za 2.000KM – ispričao nam je izvor iz istrage.

Ljubo Seferović bh. javnosti poznat je po tome što je bio jedan od optuženih u postupku koji se pred Kantonalnim sudom u Sarajevu vodio zbog smrti Dženana Memića, ali je oslobođen krivice.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.