Ministar unutrašnjih poslova rs

Lukač: Osumnjičeni se povrijedio nožem prilikom hapšenja

dragan-lukac

Ranije je saopšteno da su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice danas oko 15.55 časova uhapsili Dragana Ševu, osumnjičenog za ubistvo monaha Stefana iz manastira Glogovac, a u akciji su učestvovali i pripadnici Policijske uprave Banjaluka

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da se osumnjičeni za ubistvo monaha u manastiru Glogovac povrijedio nožem prilikom hapšenja, ali da je njegovo stanje stabilno.

Lukač je nakon današnje akcije hapšenja u banjalučkom motelu “Nana”, rekao da je policija, nakon lociranja, pokušala da pregovara sa osumnjičenim da se preda.

“Nakon nezapamćenog zločina, monstruoznog ubistva monaha, locirali smo lice nakon dužeg vremena potrage. On je ovdje u motelu uzeo sobu. Policija je nakon lociranja, stupila u kontakt s njim i pokušali su da pregovaraju da se preda, što on nije htio i prijetio je da će se ubiti”, rekao je Lukač za ATV.

On je dodao da je u međuvremenu pozvana Specijalna antiteroristička jedinica koja je izvršila upad i hapšenje.

“Prilikom intervencije povrijedio se nožem, ali je živ i stabilan i prebačen u Univerzitetski klinički centar, nakon čega će biti dalje procesuiran”, naveo je Lukač.

Ranije je saopšteno da su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice danas oko 15.55 časova uhapsili Dragana Ševu, osumnjičenog za ubistvo monaha Stefana iz manastira Glogovac, a u akciji su učestvovali i pripadnici Policijske uprave Banjaluka.

Otac Stefan, dugogodišnji monah u manastiru Glogovac u opštini Šipovo, ubijen je u ponedjeljak, 7. decembra, u večernjim časovima.