Crna hronika

tragedija u "natronu"

Maglaj okovan tugom nakon pogibije 21-godišnjeg mladića

09/04/2021
Ali Musaefendić (FOTO: avaz.ba)

Kako kažu njegovi prijatelji, Ali je bio sretan zbog zaposlenja u „Natron-Hayatu“, ali je razmišljao i da se pridruži djevojci u Njemačkoj

Maglaj je okovan tugom nakon današnje pogibije Alija Musaefendića (21), radnika fabrike „Natron-Hayat“. Musaefendić je smrtno stradao u nesreći na radu koja se dogodila u prijepodnevnim satima.

Na društvenim mrežama prijatelji se opraštaju od Alija, mladića za kojeg svi imaju samo riječi hvale. U kafeu „Ask“, u kojem je provodio najviše slobodnog vremena, nema muzike ni glasne priče, piše Dnevni avaz.

Tu su se okupili njegovi prijatelji Ervin, Kenan, Enver i drugi. Ervin Bilić i Ali su išli 13 godina zajedno u školu.

– Zajedno smo završili Elektrotehničku školu, a Ali se prije sedam mjeseci konačno uspio zaposliti u struci. Bio je najvredniji u razredu, dok smo išli u školu, radio je i po nekoliko poslova, konobario je u maglajskim kafićima, radio na pilani, što je izuzetno težak fizički posao. Nikada ga nisam čuo da se nešto požalio, da mu je bilo teško. Kako su mu roditelji rastavljeni, on je živio s majkom i puno se borio. Teško mi je, najbolji prijatelj mi je tako mlad otišao – istakao je Bilić.

– Sestra mi je prvo javila da je samo povrijeđen, a kasnije je do nas došla tužna vijest. Teško mi je, veoma teško. U kafiću nema muzike i to je jedino što možemo uraditi za njega iz poštovanja – kazao nam je Ljevaković.

Kako kažu njegovi prijatelji, Ali je bio sretan zbog zaposlenja u „Natron-Hayatu“, ali je razmišljao i da se pridruži djevojci u Njemačkoj.

– Poznavao sam ga kao izuzetno poštenog i vrijednog mladića. Nikada mu nije predstavljalo problem doći u kafić ako nam je bilo potrebno. Veliki je ovo gubitak za sve nas, jer ostali smo bez dobrog prijatelja i mladića koji je svima mogao biti za primjer – dodao je Enver Durmić, vlasnik kafića „Ask“.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.