Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Majka Davida Dragičevića objavila detaljne nalaze obdukcije (FOTO)

dragicevic

Suzana Radanović, majka nastradalog Davida Dragičevića, jutros je na Facebook grupi “Pravda za Davida” objavila detalje rezultata obdukcije tijela mladića, a koje su dobili iz Zavoda za sudsku medicinu RS.

U ovom nalazu navedeno je da je odmah po nalasku tijela u rijeci Crkvena, sa velikom sigurnošću konstatovano da se radi o Davidu. Pregledom odjeće u džepovima je nađen mobilni telefon, čakija zvana „švicarski nož“, ključevi, te tri novčanice od po 50 maraka i po jedna po 20 i 10 KM. Zatim se navodi da je u Zavod došao Davor Dragičević, koji je potvrdio da se radi o njegovom sinu.

Potom je u nalazu detaljno opisana odjeća koja je nađena na Davidu, kao i povrede koje su nadjene na tijelu. Objašnjeno je koje su od povreda mogle nastati za vrijeme života, a koje poslije smrti Dragičevića.

“Pregledane su kosti glave, vrata, trupa i ekstremiteta i na njima nisu ustanovljeni prelomi”, piše u nalazu, koji je potpisao lekar Željko Karan.

Na kraju nalaza se nalazi zaključak u kojem je konstatovano da je leš izvučen iz vode u stanju početnih truležnih promjena, te da je smrt nasilna i nastala utapanjem.

“Na lešu su ustanovljene spoljašnje povrede, nagnječenja i krvni podlivi, locirane u predjelu glave, trupa i ekstremiteta, koje su nesporno zaživotne. Opisane povrede mogle su nastati u fizičkom sukobu sa jednom ili više osoba. Opisane povrede, pojedinačno i skupno su lake tjelesne povrede i ne mogu se dovesti u vezu sa smrtnom posljedicom”, piše u zaključku.