Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Majka i očuh osuđeni za ubistvo dječaka Smaje Ćesira

smajo cesir ubistvo sudjenje (1)

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu kojim je predsjedavao sudija Jasenko Ružić, izreklo je danas presudu kojom je majku Enu Lipa i očuha Saliha Arnautovića proglasilo krivim za monstuozno ubistvo četverogodišnjeg Smaje Ćesira te im izrekao kazne dugotrajnog zatvora u trajanju od po 40 godina.

smajo cesir ubistvo sudjenje (2)

Istom presudom dječakovi djed i nana i Emir i Munira Lipa zbog nasilja u porodica i nanošenja lakših tjelesnih povreda osuđeni su na po dvije i po godine zatvora.

Rješenjem kantonalnog suda u Sarajevu osuđeni Ena Lipa i Salih Arnautović ostaju u pritvoru, a koji može potrajati najduže do devet mjeseci od dana presude ili do nove odluke suda, prenosi Avaz.

smajo cesir ubistvo sudjenje (3)
Podsjećamo, kobnog 25. februara, kada je dječak ubijen, očuh i majka su pojačali muziku na tranzistoru u sobi, a potom šakama te kaišem s metalnom kopčom udarali dječaka po svim dijelovima tijela.

Udarci koje su mu majka i očuh tog dana zadali kod dječaka su prouzrokovali krvarenje u mozgu, a potom i otok koji je pritisnuo važne centre u mozgu, a što je dovelo do gušenja odnosno smrti djeteta.