Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Majka i očuh osuđeni za ubistvo dječaka Smaje Ćesira

22/06/2015

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu kojim je predsjedavao sudija Jasenko Ružić, izreklo je danas presudu kojom je majku Enu Lipa i očuha Saliha Arnautovića proglasilo krivim za monstuozno ubistvo četverogodišnjeg Smaje Ćesira te im izrekao kazne dugotrajnog zatvora u trajanju od po 40 godina.

smajo cesir ubistvo sudjenje (2)

Istom presudom dječakovi djed i nana i Emir i Munira Lipa zbog nasilja u porodica i nanošenja lakših tjelesnih povreda osuđeni su na po dvije i po godine zatvora.

Rješenjem kantonalnog suda u Sarajevu osuđeni Ena Lipa i Salih Arnautović ostaju u pritvoru, a koji može potrajati najduže do devet mjeseci od dana presude ili do nove odluke suda, prenosi Avaz.

smajo cesir ubistvo sudjenje (3)
Podsjećamo, kobnog 25. februara, kada je dječak ubijen, očuh i majka su pojačali muziku na tranzistoru u sobi, a potom šakama te kaišem s metalnom kopčom udarali dječaka po svim dijelovima tijela.

Udarci koje su mu majka i očuh tog dana zadali kod dječaka su prouzrokovali krvarenje u mozgu, a potom i otok koji je pritisnuo važne centre u mozgu, a što je dovelo do gušenja odnosno smrti djeteta.

Komentari

3 Comments

 1. Adis Hodžić

  22/06/2015 at 16:58

  Treba zbog ovakvih smrtnu kaznu uvesti i to vjesanje

 2. Senad Zemira Jašarević Pehlić

  22/06/2015 at 18:24

  U TOJ CIJELOJ PRICI SAMOMIJE ZAO NEDUNOG DJETETAAAAAAA

 3. Vispak

  22/06/2015 at 19:15

  Najgore je što su SVI znali (pa čak i okolina) . Neshvatljivo mi je da živimo u takvoj sredini gdje pored komšije (kamoli familije) možeš krepati

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.