Masovna tuča kod katedrale u Sarajevu, izboden mladić

policija

U centru Sarajeva, nedaleko od Katedrale Srca Isusova, dogodila se tuča u kojoj su licu čiji su inicijali M.H. /19/ oštrim predmetom nanesene teške povrede opasne po život.

Policija je oko 21.35 časova obaviještena da se u Ulici Pehlivanuša u Starom Gradu nalazi muškarac sa ubodnom povredom abdomena.

Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici su utvrdili da je riječ o M.H. iz Sarajeva, koji je učestvovao u tuči zajedno sa B.V. iz Vogošće, s jedne strane, dok su, s druge strane, učesnici bili maloljetni H.N. i V.Z. iz Vogošće.

Tom prilikom M.H. je zadobio povrede opasne po život, a lakše povrede nanesene oštrim predmetom zadobili su B.V. i H.N, dok je V.Z. zadobio lake povrede od upotrebe fizičke snage.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopšteno je da je povrijeđenima ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, te da je o svemu obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva.

“Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja policijski službenici uhapsili su malodoljetnog H.N. i V.Z. iz Vogošće zbog sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu M.H.”, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.