Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Međunarodna akcija “Art”: SIPA na području Posavine uhapsila tri osobe

22/09/2015

Na dogovoreni znak, jutros u 06.00 sati, počela je međunarodna akcija kodnog naziva „Art“, koja se realizira u suradnji sa strukturama USKOK-a u Republici Hrvatskoj.

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA-e vrše pretrese i lišenja slobode na području Posavine.

Na terenu se nalaze tužitelj i istražitelj Tužiteljstva BiH, koji koordiniraju rad policijskih djelatnika i suradnju sa kolegama u Hrvatskoj.

Radi se o složenoj i višemjesečnoj istrazi, usmjerenoj prema više osoba u dvije države, koje su osumnjičene za organiziranje radi činjenja kaznenih djela i čitav niz drugih kaznenih djela, odnosno krivotvorenje službenih isprava, pasoša, dokumenata, kao i službenih iskaznica policijskih agencija

U Bosni i Hercegovini slobode su lišene tri osumnjičene osobe, dok kolege u Hrvatskoj aktivnosti provode u pravcu prema ukupno osam osoba koje su meta akcije, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Prilikom pretresa na području Hrvatske pronađena je određena količina krivotvorenih dokumenata, uključujući i krivotvorene službene policijske isprave. Radi se o složenoj i višemjesečnoj istrazi, usmjerenoj prema više osoba u dvije države, koje su osumnjičene za organiziranje radi činjenja kaznenih djela i čitav niz drugih kaznenih djela, odnosno krivotvorenje službenih isprava, pasoša, dokumenata, kao i službenih iskaznica policijskih agencija.

Aktivnosti su dogovorene između Tužiteljstva BiH i USKOK-a na najvišoj razini, nakon čega je počela istraga u pravcu otkrivanja i razbijanja ove organizirane skupine.

Kolege iz BiH i Hrvatske u stalnom su kontaktu, a osobe lišene slobode u BiH, bit će predate postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjera pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.

Akcija „Art“ pokazuje odlučnost tužiteljskih i policijskih kapaciteta u BiH, da se obračunaju sa najsloženijim oblicima prekograničnog kriminala, u suradnji sa policijskim i pravosudnim institucijama iz susjednih zemalja i Evropske unije, navode iz Tužiteljstva BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.