Crna hronika

Meho Bešić tvrdi da je ponovo napadnut

30/08/2017

Meho Bešić, otac bh. fudbalskog reprezentativca Muhameda Bešića, koji je prije nekoliko dana s dva metka pogođen u ruku i nogu, ispričao je danas za Faktor da je danas ponovo napadnut. Kazao je da ga je prilikom povratka kući u naselju Falešići kod Srebrenika, automobilom udario “neko iz porodice Suljanović”.

– Išao sam u Dom zdravlja da mi udare tetanus, antibiotike i injekcije. Uz put ima hladna voda. Pošto je danas vruće, ušao sam u korito i hladio nogu. Tu sam sjedio oko pet minuta, nasuo dva litra vode da ponesem kući, a kad sam izašao udario me crveni passat. Zapamtio sam samo slovo “J” u registraciji – ispričao je Bešić.

Prema njegovim riječima, od udara je pao na leđa, te “poderao” ruku i pozlijedio ranu na nozi. Nakon toga je, kako tvrdi Bešić, spomenuti passat ušao u baštu njegovih komšija Suljanovića, a on je pozvao policiju i Hitnu pomoć.

– Imam lakše tjelesne povrede, na laktu otvorenu ranu, izgrebao sam leđa i imam hematom na lijevoj strani stražnjice. Policija je tu odmah počela obavljati uviđaj, a meni su rekli da uđem u kuću, da će kasnije doći do mene – kazao je vidno iznervirani Bešić.

Navodi da bi možda i oprostio komšijama ono što se ranije dogodilo između njih, ali da preko jedne stvari ne može nikako preći.

– Oprostio bih im to što su pucali na mene. Komšije smo, bilo je svega i s njihove i s moje strane, ali to što su me ranjenog uvukli u baštu i tukli bejzobl palicama, ne mogu nikako. Poslije toga sam bio sav modar i sreća je samo što me nisu tukli po glavi – kazao je Bešić.

Suad Suljanović, amidžu Samira Suljanovića koji je osumnjičen da je u subotu popodne hicima iz vatrenog oružja pokušao ubiti Bešića, negirao da se danas dogodio ikakav incident.

– Ma ni slučajno! Garantujem vam da niko iz kuće nije uradio ništa slično i nema teoretske šanse da se to dogodilo! – kazao je Suljanović. Dodao je da je policija stalno u selu oko njihovih kuća, te da danas niko nije dolazio da ih ispituje o okolnostima Bešićevih navoda.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.