Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Milana Maksimovića na sastanak pozvao njegov ubica?

ubistvo_prijedor
Milan Maksimović i mjesto gdje je ubijen

Prijedorska policija jučer je privodila određene osobe na informativni razgovor, međutim, istraga ubistva Milana Maksimovića (50), preprodavca automobila iz Gradine kod Prijedora još nije otkrila motiv i počinioca ubistva, potvrdio je Željko Blažić, dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, područna kancelarija Prijedor.

Podsjetimo, Maksimović je sa dva hica ubijen proteklog vikenda, a njegovo tijelo pronađeno je u Donjoj Marićkoj kod Prijedora. Tužilac Blažić je naredio preduzimanje svih mjera kako bi se otkrio počinilac ubistva i okolnosti pod kojima je ono izvršeno.

Od mještana Donje Marićke moglo se čuti da je Maksimovića u subotu neko, navodno, pozvao na mobitel i dogovorio sastanak.

“Milan je otišao da se sa nekim nađe, kako su se i dogovorili, ali je nakon nekog vremena njegovo tijelo pronađeno na makadamskom putu u Petrovom gaju pored njegovog vozila. Niko ne zna ko ga je i zašto pozvao”, ispričao je jedan od mještana Donje Marićke.

Maksimović se više godina bavio preprodajom polovnih vozila, pričaju njegovi poznanici. Da li su neriješeni računi vezani za prodaju vozila, problemi sa konkurencijom ili nešto drugo bili motiv da Maksimović bude ubijen, te da li ga je upravo ubica u subotu zvao na sastanak, ostaje da utvrdi istraga.

Prema raspoloživim podacima, Maksimoviću je ubica prvo pucao u grudi, dok je drugi hitac direktno ispaljen u glavu, iako je već prvi bio smrtonosan.

“Kao komšija i čovjek uvijek je bio dobar i nikada sa njim nismo imali problema. Ne znam da je sa nekim bio u sukobu. Žao mi je njega i njegove porodice”, ističe jedan od Maksimovićevih komšija, dodajući da su iza ubijenog 50-godišnjaka ostale supruga i kćerka.