Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pripadnik škaljarskog klana?

Miloš Nilović koji je uhapšen na Jahorini, prije tri mjeseca izbjegao likvidaciju

milos nilovic
FOTO: Twitter

Od osumnjičenih je oduzet pištolj, 11 metaka, nekoliko mobilnih telefona i jedna kesica sa tragovima bele praškaste materije za koju se pretpostavlja da je droga

Miloš Nilović “Runjo” koga policija označava kao pripadnika škaljarskog klana uhapšen je prije dva dana na Jahorini u Bosni i Hercegovini sa još pet osoba. Policija je pretresom njihovih soba pronašla pištolj sa muncijom, kao i više mobilnih telefona. Nilović je u Beogradu nedavno oslobođen za nezakonito nošenje pištolja u restoranu „Durmitor“, a prije tri mjeseca je izbjegao likvidaciju, piše Krik.rs.

Policija Istočnog Sarajeva uhapsila je prije dva dana Nilovića i još petoricu državljana Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Do hapšenja je došlo nakon što je policija dobila informacije da su na Jahorini osobe koje mogu da se dovedu u vezu sa nedozvoljenim nošenjem oružja i drogom pa su pretresli njihove apartmane i automobile, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske .

Od osumnjičenih je oduzet pištolj, 11 metaka, nekoliko mobilnih telefona i jedna kesica sa tragovima bele praškaste materije za koju se pretpostavlja da je droga.

Podsjetimo, Nilović je u junu 2017. godine uhapšen u beogradskom restoranu „Durmitor“ sa još devet osoba, a u javnosti je ovaj događaj predstavljen kao hapšenje članova škaljarskog klana.

Policija je tada pronašla dva nelegalna pištolja, ali se većini uhapšenih nije sudilo. U postupku koji je zbog ovih pištolja vođen protiv Nilovića i Mitrau Muratovića, Nilović je krajem prošlog mjeseca oslobođen, a Muratović osuđen na tri i po godine zatvora. Nilovića je u postupku branio advokat Dragoslav Miša Ognajnović koji je ubijen prije dvije godine ispred zgrade na Novom Beogradu u kojoj je živio.

Škaljarski klan godinama je u ratu sa kavačkim klanom, u kome je od 2014. ubijeno više od 40 ljudi. Likvidacije su se dešavale u zemljama Balkana, ali i u državama Zapadne Evrope. Među ubijenima su vođe klanova, članovi njihovih porodica, prijatelji, kao i slučajne žrtve.

U maju ove godine Nilović je bio meta likvidacije.

Naime, dok je sa svojim kumom, bivši žandarmom, Vojislavom Kostićem sjedio u kafiću na Vračaru maskirani muškarac je ušetao u kafić na Vračaru sa automatskim oružjem. Nilović, Kostić i ljudi koji su sjedili sa njima brzo su se razbježali.

Policija je brzo uhapsila Miloša MIljanovića iz Herceg Novog osumnjičenog za pokušaj ubistva i kod njega pronašla automatski pištolj „uzi“ sa prigušivačem, silikonsku masku i garderobu koju je nosio kada je bio u kafiću. Istraga je u toku. Više o Miljanoviću pročitajte ovde.

Nilović je tada za KRIK rekao da ne zna da li je on bio meta napada, ali da nije član škaljarskog klana.

„Nemaju nas ni za šta, ništa ne radimo… Niti se bavim kriminalom, niti prodajem drogu. Zidao sam neke zgradice“, rekao je Nilović i optužio novinare da mu crtaju metu na čelu.

„Više mi je preko glave svega, da stavljaju metu meni i mom kumu na glavu – da smo mi kumovi škaljarskog klana. Sram bilo svakog ko je to napisao“, rekao je tada Nilović.

Događaj iz maja nije bio prvi put da se Nilović našao u takvoj situaciji – on je bio i u kafiću „Kafeteka“ na Vračaru prilikom ubistva njegovog prijatelja i vlasnika kazina „Havana“ Vladimira Popovića Popa u decembru 2018. Mediji su pisali da je tada, vidjevši napadača, također pobjegao, a on je za KRIK rekao da je u lokal ušao neposredno nakon pucnjave.