Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

odluka suda

Mirza Hatić ostaje u pritvoru, supruga Lejla na slobodi

lejla hatic hilmija garibovic mirza hatic

Osumnjičeni su i da su zajedno sa još nekim osobama krali iz jedne prodavnice u BBI centru u Sarajevu. Tada se Sudskom vijeću obratio i Mirza Hatić

Kantonalni sud u Sarajevu na slobodu je pustio Lejlu Hatić, Hilmiju Garibovića, Kemala Trlu i Nihada Škoru osumnjičene u slučaju reketiraja privrednika Mirze Dadića.

U pritvoru ostaje samo prvoosumnjičeni Mirza Hatić.

Ovu informaciju potvrdio je Omar Mehmedbašić, zastupnik Mrize Hatića i Kamala Trle.

Podsjećamo, početkom mjeseca Vijeće Općinskog suda u Sarajevu odlučilo je da Mirzi Hatiću, njegovoj supruzi Lejli, Hilmiji Gariboviću, Kemalu Trli i Nihadu Škori, osumnjičenim za krivično djelo iznude produži pritvor za još dva mjeseca.

Osumnjičeni su i da su zajedno sa još nekim osobama krali iz jedne prodavnice u BBI centru u Sarajevu. Tada se Sudskom vijeću obratio i Mirza Hatić.

– Poštovani, ja sam kriminalac i ja sam priznao sve u FUP-u i u Tužilaštvu. Sve priznajem i mene osudite ali pustite moju suprugu na slobodu. Ona nije kriva – kazao je tada Hatić.

Hatić i ostali uhapšeni su 5. maja ove godine u akciji specijalaca Federalne uprave policije zbog reketiranja Dadića, privatnika i predstavnika austrijske firme “Swietelsky”.