VRHOVNI SUD FBIH

Mithatu Husanoviću 4,5 godine zatvora

mithat husanovic

Pucao u bivšu ljubavnicu Fahiru i njenu prijateljicu

Vrhovni sud Federacije BiH izrekao je pravomoćnu presudu kojom je Mithat Husanović (62) osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine i šest mjeseci zbog dva pokušaja ubistva i ugrožavanja sigurnosti.

Husanović je 12. oktobra prošle godine u večernjim satima izrešetao vozilo Fiat, u kojem je bila njegova ljubavnica Fahira G. (54) s drugaricom Bahirom M. (52), svi iz Banovića, piše Dnevni avaz.

Pucnjavi je prethodila svađa ljubavnog para, i to nakon što je Mithat saznao da je njegova bivša nevjenčana supruga Fahira s drugaricom Bahirom otišla u Puračić na vašar, gdje ih je našao ispod jednog od šatora, a potom su se sve troje uputili ka Živinicama.

Ispred jednog ugostiteljskog objekta u naselju Toplice kod Živinica otišao je do automobila u kojem su bile Fahira i njena prijateljica.

Tražio je da s njom razgovara, a kada je odbila, uzeo je pištolj i kroz zatvoreno bočno vozačevo staklo ispalio više metaka kojim je pogodio bivšu suprugu više puta u grudni koš, a njenu prijateljicu u kuk i nanio im tjelesne povrede.

Nakon toga se odvezao u Banoviće i koristeći viber je pozvao sina bivše vanbračne supruge i rekao mu da je pucao u njegovu majku te mu zaprijetio da će ga pronaći i u njega pucati, što je kod mladića izazvalo strah za život.