Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Istraga

Mitrović i Milosavljević u zatvoru angažovani da ubiju Ostojića?

ostojic_ubice

Za bjeguncima su ranije raspisane Interpolove potjernice, a dobro su poznati svim policijama u regionu

Istraga profesionalne likvidacije 30-godišnjeg Miloša Ostojića sinoć je u Sarajevu dobila nevjerovatan rasplet. Naime, sarajevski specijalci opkolili su sinoć stambenu zgradu u naselju Šip u kojoj živi Admir Hodžić Atko, odranije poznat policiji, a za kojeg su dobili ozbiljne operativne informacije da skriva direktne izvršioce Ostojićeve likvidacije.

Prate tragove

Istražitelji, kako nezvanično saznaje Dnevni avaz, raspolažu jakim indicijama da su likvidaciju izvršili Damnjan Mitrović (40), državljanin Srbije, i Dragan Milosavljević (41), državljanin Bosne i Hercegovine, koji su nedavno pobjegli iz zatvora u Kopru u Sloveniji. Sarajevski specijalci prate njihove tragove.

Za bjeguncima su ranije raspisane Interpolove potjernice, a dobro su poznati svim policijama u regionu.

Prema pojedinim policijskim verzijama, Milosavljević i Mitrović su za likvidaciju angažirani upravo iza rešetaka, a istražitelji provjeravaju na kojem graničnom prijelazu su ušli u BiH te koje su krivotvorene dokumente pokazali pri prelasku.

Filmski bijeg

Njihova veza u BiH je bio Hodžić koji je sinoć uhapšen te zadržan u policiji na 24 sata zbog učestvovanja u likvidaciji i skrivanju počinilaca. Prilikom upada u Hodžićev stan specijalci nisu zatekli bjegunce. Njegov stan je pretresen, a iz njega su izuzeti brojni tragovi i dokazi.

Filmski bijeg Milosavljevića i Mitrovića prenijeli su svi evropski mediji, a to se desilo samo dan prije nego što su trebali biti izručeni Srbiji koja ih je tražila zbog raznih krivičnih djela. Oni su prerezali rešetke na prozoru ćelije,neopaženo izašli i preskočili zid opasan bodljikavom žicom. U ćeliji su ostavili poruku da “ne žele u Srbiju”.

Pregledani su snimci kamera i tada je utvrđeno da su iz ćelije išetali oko 3.30 sati. Utvrđeno je da su pobjegli tako što su djelimično prerezali rešetke, a onda ih savili do te mjere da su se kroz njih mogli provući. Milosavljević i Mitrović dugo su pripremali bjekstvo.

Oni su najvjerovatnije pomoću komada namještaja prerezali i savili rešetke, kroz rupu su proturili već napravljen konopac od posteljine. Uskočili su u dvorište i otrčali do kontejnera za smeće, popeli se na njega, prebacili uže i uspjeli preskočiti zid opasan bodljikavom žicom.

Zatvorski stražari, koji,navodno, ništa nisu vidjeli ni čuli, još više su se šokirali kada su umjesto dvojice muškaraca u sobi zatekli cedulju sa porukom. Ovo je bilo prvo zabilježeno bjekstvo iz zatvora u Kopru.

Miloš Ostojić nije imao kriminalni dosje. Njegova porodica je jedna od imućnijih u Istočnom Sarajevu, a otac mu je poznati biznismen. Kao motiv likvidacije spominjao se reket koji Ostojić nije želio platiti za sada nepoznatim kriminalcima iz Lukavice. U vlasništvu njegove porodice su pekare te poznata diskoteka „Sparta“ u kojoj je pucano na njega pred gostima.