Crna hronika

sve zbog djevojke

Mladić iz BiH nožem htio zaklati muškarca u Hrvatskoj, ostavio ga da umre

11/02/2020
Foto: Glas Istre

Dvadesetdvogodišnji Hodžić je na stubištu zgrade nožem napao godinu dana starijeg Puljanina I.G. i ostavio ga da leži u lokvi krvi

Mahir Hodžić, državljanin BiH iz Zenice, osumnjičen je da je protekle subote u Puli nožem pokušao ubiti mladića.

Hodžić je uhapšen u Rovinju nedugo nakon pokušaja ubistva. Napad se dogodio u subotu oko 10:30 u zgradi u Zadarskoj ulici u Puli. Dvadesetdvogodišnji Hodžić je na stubištu zgrade nožem napao godinu dana starijeg Puljanina I.G. i ostavio ga da leži u lokvi krvi.

Hodžiću, koji u Hrvatskoj neprijavljeno boravi, određeno je jednomjesečno zadržavanje u istražnom zatvoru. Razlozi za određivanje istražnog zatvora su postojanje opasnosti da bi, budući da je strani državljanin, mogao pobjeći i tako postati nedostupan hrvatskom pravosuđu, kao i da bi na slobodi mogao počiniti isto ili teže kazneno djelo.

Policija je Hodžića uhapsila nepunih 12 sati nakon zločina. Pronađen je u subotu u 22:15 na autobusnom kolodvoru u Rovinju. Mladić koji je izboden nožem bio je u teškom stanju pa je odmah prevezen u pulsku bolnicu, gdje je operisan te je izvan životne opasnosti. I sam Hodžić je u sukobu lakše ozlijeđen.

Premda policija nije iznosila detalje o motivu obračuna, Glas Istre neslužbeno doznaje da je riječ o sukobu zbog jedne djevojke. Inače, oba aktera ovog događaja policiji su od ranije poznata po zloporabi droge koja, kako se čini, nije imala veze sa sukobom.

Mjesec dana pritvora

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja Hodžić je u nedjelju oko 22 sata predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske.

Nakon noći u pritvorskoj jedinici osumnjičenog su interventni policajci jučer oko podneva priveli na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo uz kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva, a potom, u poslijepodnevnim satima, i dežurnom sucu istrage Županijskog suda u Puli koji mu je odredio jednomjesečno zadržavanje u istražnom centru.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.