Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

novi selektor, nove metode

Asmira Begovića nakon deset godina posjetili ljudi iz reprezentacije

begovic

Begović, koji je u Milanu bio u društvu prijatelja Nedžada Mehdića, oduševljen je što je imao priliku razgovarati s Bajevićem, Rusmirom Cvikom i Slavenom Musom

Dolaskom Dušana Bajevića za selektora prekinuta je jedna loša praksa u odnosu prema reprezentativcima. Prijašnji selektori, od Miroslava Blaževića, preko Safeta Sušića, Mehmeda Baždarevića do Roberta Prosinečkog uglavnom su za svoje i medijske potrebe posjećivale glavne igrače. Obično bi se išlo na noge kapitenu ili još jednom dvojici “Zmajeva”, čime se slala ružna poruka prema ostatku tima. Naprimjer, Vedad Ibišević, godinama uživa veliki autoritet u Bundesligi, ali rijetko se ko iz stručnog štaba reprezentacije odvažio da posjeti dugogodišnjeg reprezentativca BiH.

Asmir Begović je posebna priča. Premda je “Bega” bio neko vrijeme u top deset golmana u Engleskoj, držao rekorde po minutaži, nikad niti jedan selektor u proteklih desetak godina nije ga posjetio dok je branio u engleskim klubovima, pišu Sportske.ba.

Dolaskom Bajevića sve se promijenilo. Njegov “team” svakodnevno je u kontaktu s bh. reprezentativcima, kako standardnim tako i potencijalnim. Jednaka pažnja poklanja se glavnim zvijezdama, ali i Edinu Višći, Radetu Kruniću, Stjepanu Lončaru…

Begović, koji je u Milanu bio u društvu prijatelja Nedžada Mehdića, oduševljen je što je imao priliku razgovarati s Bajevićem, Rusmirom Cvikom i Slavenom Musom.

I Krunić je impresioniran susretom s članovima stručnog štaba bh.reprezentacije.