Mladić iz Širokog Brijeg utopio se vozeći kajak

darko draskic

U Širokom Brijegu danas se nesretnim slučajem utopio mladić Darko Draškić.

Prema saznanjima Večernjeg lista, grupa mladića je na rijeci Lištici vozila kajak.

Nesretnim slučajem, dok su se spuštali niz rijeku na području gdje je obilaznica ispod mosta, kajak u kojem je bio Darko Draškić prevrnuo se. Mladića je voda povukla ispod kajaka te se utopio.

Nesretne mladiće je prvo uočio vozač kamiona koji je, prema pričanju mještana Širokog Brijega, pritekao u pomoć i jednog mladića uspio spasiti, ali, nažalost, za Darku Draškića nije bilo spasa.

”Nakon prevrtanja čamca njih četvorica su uspješno izašla na obalu dok je jedan momak ostao zarobljen između vrba i kamenja. Izvlačenje je bilo dosta teško jer je vodostaj rijeke visok te je rijeka dosta brza. S velikim naporom se na kraju i uspjelo te je momak predan na daljnu reanimaciju ekipi Hitne medicinske pomoći. Nažalost, dugotrajno reanimiranje nije dalo rezultata, mladi život se tragično ugasio”, navode iz Gorske službe spašavanja Široki Brijegu.

Preostala četvorica mladića prošli su bez ozljeda. Na licu mjesta bili su i pripadnici PU Široki Brijeg, a uviđaj je izvršio dežurni kantonalni tužitelj.

Intervenirala je Gorska služba spašavanja Široki Brijeg, Vatrogasno društvo Široki Brijeg te Hitna medicinska pomoć Doma zdravlja.

GSS Široki Brijeg objavio je da su poziv dobili u 16.10 sati te se na lice mjesta uputilo petero njihovih spašavatelja.