Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladić iz Stoca poginuo prije vlastitog vjenčanja

josip

Mladić iz Stoca, 27-godišnji Josip Šestan zvani Šele, jučer je oko 2.15 sati izgubio život u teškoj saobraćajnoj  nesreći koja se dogodila u Počitelj Polju, na magistralnoj cesti između Mostara i Čapljine. Nesretni Josip je u kobno vrijeme bio na mjestu suvozača, a u vozilu su se još nalazila njegova trojica prijatelja i sugrađana, i to vozač Dario Raguž (1991.), te suputnici Dario Zubonja (1990.) i Alen Lončar, piše Večernji list.

Oni su tom prilikom zadobili ozljede i završili na liječenju u Mostaru.

Kako navode iz MUP-a HNK, iz još nepoznatih razloga sletjeli su s ceste vozilom peugeot 406, a okolnosti ove tragične nesreće uz obalu Neretve još se utvrđuju.

– Uz pomoć službenika Policijske uprave Čapljina, očevid je obavila dežurna kantonalna  tužiteljica Valerija Tomić. Od 3.55 do 5 sati promet na cesti M17 bio je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce – kažu iz MUP-a. Josipovi poznanici ostali su u nevjerici, a jedan od njih je rekao novinarima kako je nesretni mladić bio voljen u društvu pa je tako imao i veliki krug prijatelja.

– Imao je i djevojku Renatu, planirao se oženiti, ali još nije odredio datum, radio je u Metkoviću za nadnice, a planirao je živjeti ovdje u Stocu. Sudbina je, nažalost, prekinula sve njegove planove – kaže ožalošćeni prijatelj napominjući kako su iza Josipa ostali neutješna majka Kaja i otac Pero te mlađi brat Marin.

– Baš šteta, bio je vrijedan mladiću koji je s majkom radio poljoprivredne poslove u metkovskoj Jandi. Bio je i član HKUD-a “Stolac”, pjevao je u društvu, a ranije je bio i ministrant, čitao je na misama. O njemu mogu reći sve najbolje. Kada smo čuli što se dogodilo, stvarno smo se šokirali – naveli su iz HKUD-a “Stolac”.

Ožalošćeni članovi porodica navode kako je Josip prije preksinoćnog odlaska u večernji izlazak s prijateljima, oko 21 sat, majci rekao kako će se brzo
vratiti.