Crna hronika

Mladić priveden u subotu, dan kasnije zatečen mrtav u ćeliji

27/10/2015

Dvadesetšestogodišnji Z. B. iz Dretelja preminuo je u pritvoru u Čapljini u nedjelju, 25. oktobra, a obdukcija je pokazala kako je smrt nastupila od zadobivenog hematoma na glavi preminulog.

Kako je priopćeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), incident zbog kojeg je preminuli Z. B. pritvoren dogodio se u subotu, 24. oktobra.

Tog dana brat preminulog M. B. rođen u Čapljini, nastanjen u Dretelju, prijavio je Policijskoj upravi Čapljina kako je njegov brat Z. B. fizički napao njega i njegovu majku u njihovoj porodičnoj kući.

Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “nasilje u porodici” policijski službenici priveli su Z. B. Isti je doveden u službene prostorije PU Čapljina, gdje je i alkotestiran te je ustanovljeno da se u njegovu organizmu nalazi 1,66 g/kg alkohola.

Z. B. je uhapšen i smješten u prostorije za zadržavanje u PU Čapljina, a dan kasnije dežurni policijski službenik PU Čapljina oko 13:35 sati obišao je prostorije za zadržavanje i ustanovio da Z. B. ne daje znakove života.

Pozvana je liječnička ekipa Doma zdravlja Čapljina, koja je nakon pregleda tijela konstatirala smrt, dok je obdukcijom ustanovljeno kako je smrt nastupila od zadobivenog hematoma na glavi preminulog.

Istragu u ovome slučaju preuzeo je Sektor kriminalističke policije MUP-a HNŽ-a, navodi se u priopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.