Crna hronika

Naselje Humi-Lišani

Mostarac brutalno pretučen i udaran kamenjem zbog deset maraka

04/12/2018

Brajkovića su oko 6 sati napala dvojica razbojnika, vjerojatno misleći da uz sebe ima novac

Franjo Brajković, mještanin naselja Humi-Lišani, sjeverno od Mostara brutalno je pretučen u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima, piše “Dnevni list”.

Napale su ga dvije maskirane osobe u neposrednoj blizini njegove obiteljske kuće. Zbog zadobivenih ozljeda, Brajković je završio u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar odakle je otpušten jučer u poslijepodnevnim satima. Imao je vidljive ozljede po glavi koje su sanirane, a za bolničkim liječenjem nije bilo potrebe i isti je otpušten na kućno liječenje.

Brajkovića su oko 6 sati napala dvojica razbojnika, vjerojatno misleći da uz sebe ima novac. Zaskočili su ga na putu prema gradu i odvukli nekih pedesetak metara dalje udarajući ga po tijelu i tražeći novac.

– Sprema sam se prema gradu i dok sam išao putom zaskočile su me dvije maskirane osobe s kapuljačama. Odvukli su me pedesetak metara dalje, a potom udarali kamenjem u glavu tražeći novac. Prebrali su me i potom pobjegli s deset maraka koje su našli, rekao nam je napadnuti Brajković. Dodao je kako je policija izašla na mjesto događaja, uzeli su izjavu i od njega, ali do jučer u poslijepodnevnim satima nije imao informaciju je li neko priveden zbog napada.

– Nekoliko puta sam kamenom udaren u glavu. Imam pet konaca, sve u svemu, dobro se završilo, kaže Brajković.

Od poznanika pretučenog doznajemo kako je prije par dana prodao dvije svinje i da je to vjerojatno netko sve dobro znao. Napadači su očito mislili da će Brajković uz sebe imati više novca pa su ga zaskočili u rane sate, dok se nije svanulo i dok je frekvencija vozila na cesti jako mala. Policija je izvršila očevid, a u tijeku je istraga s ciljem identifikacije počinitelja ovog kaznenog djela.

Komentari

Autor: Dnevni list

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.