Crna hronika

Produžen mu pritvor

Mračna prošlost Ivice Antunovića koji je ubio rođaka i komšinicu

11/01/2019

"Danima je sijao strah, ubio bi svakog ko bi mu se našao na putu. Posebno je kritično bilo u večernjim satima"

Ivici Antunoviću (46) iz Gornjih Petrovića kod Živinica, koji je osumnjičen da je početkom decembra prošle godine u rodnom mjestu nožem ubio rođaka Iliju Antunovića (55) i komšinicu Maru Tadić (72), produžen je pritvor za dva mjeseca, javlja Dnevni avaz.

Neposredno nakon zločina Antunović je uhapšen, a poslije pregleda na Klinici za psihijatriju Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla, predat je u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK.

U svom krvavom pohodu Antunović je prvo usmrtio Maru, koja je, najvjerovatnije, izašla pred kuću. Nesretnu ženu ubio je na kućnom pragu. Ilija je išao putem kada ga je Ivica presreo i izbo nožem. Mještani Gornjih Petrovića su mjesecima prije nezapamćenog zločina u njihovom kraju živjeli u strahu od Antunovića, koji je jedan izvjestan period bio na hospitalizaciji na Klinici za psihijatriju UKC-a Tuzla.

– Danima je sijao strah, ubio bi svakog ko bi mu se našao na putu. Posebno je kritično bilo u večernjim satima. Hodao bi duž ulice i bacao kamenice na kuće. Lupao je u sanduke ulične rasvjete – ispričale su nakon zločina komšije.

Komšije su tada pričale da je Antunović, navodno, odgrizao ocu prst u naletu bijesa nakon jedne od svađa. Nakon toga je i hospitaliziran, ali i vrlo brzo pušten. Antunović je svojevremeno bio i zaposlen. No, upravo zbog psihičkih problema je dobio otkaz.

Nakon ubistva Mare i Ilije spominjalo se da se Ivica pokušao otrovati tabletama. Iz policije i Tužilaštva nikada nisu potvrdili niti demantirali ove navode.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.