Crna hronika

zenica

Muhamed pijan i pod zabranom uzrokovao lančani sudar, poginula žena

21/10/2019
FOTO: Dnevni avaz

Poznat je u gradu po brzoj i neprilagođenoj vožnji

Bosanskohercegovačka javnost još je u šoku nakon stravične nesreće koja se dogodila u noći sa subote na nedjelju, kada je na putu M-17 vozač BMW-a izazvao lančani sudar, usljed čega je poginula jedna osoba, a četiri su povrijeđene.

Posebno su svi zgroženi što je Muhamed Agić (22), mladić koji je upravljao BMW-om, bio u alkoholiziranom stanju i pod zabranom upravljanja vozilom. Inače, nesavjesni Agić poznat je u gradu po brzoj i neprilagođenoj vožnji. U prilog tome govori činjenica da je nedavno izazvao saobraćajnu nesreću na Glavnoj gradskoj magistrali, piše Dnevni avaz.

Podsjetimo, Agić se odlučio pretjecati vozilo na putu M-17, u mjestu Crkvice, kada je izazvao lančani sudar s kombijem i Renaultom. Od siline udara, na mjestu nesreće bile su stravične scene smrskanih automobila.

Zeničanka Šljivić N., koja se nalazila u automobilu Renault, usljed zadobivenih povreda, uprkos vanljudskim naporima zeničkih ljekara, preminula je na putu prema Univerzitetsko kliničkom centru Sarajevo.

U nesreći su povrijeđeni S.Z. i S.Š., također, iz Renaulta, kao i vozač kombija H.M. i njegov saputnik F.M., dok su vozač Agić iz BMW-a i njegov saputnik prošli bez povreda.

Neposredno nakon ove nesreće Agić je uhapšen i priveden, a brojna javnost oštro je osudila ovu stravičnu nesreću, posebno jer se radi o mladom vozaču, koji je bio u alkoholiziranom stanju, a uz sve to je imao zabranu da upravlja motornim vozilom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.