Kantonalni sud u sarajevu

Mujaga Ivazović se toliko rasplakao da ga je Sudska policija morala izvesti iz sudnice

mujaga ivazovic (1)

Nije bio u stanju slušati vještaka medicinske struke koji je govorio o povredama ubijenog Semira Ivazovića

Mujaga Ivazović, optužen za ubistvo sina Semira, danas se rasplakao u sudnici Kantonalnog suda u Sarajevu kada je vještak medicinske struke govorio o povredama koje je zadobio Semir.

– Mujaga nije mogao slušati vještaka sudske medicine Nermina Sarajlića. Toliko ga je to potreslo, rasplakao se i Sudska policija morala je da ga izvede iz sudnice. Inače, povrede koje je opisao vještak slažu se s onim što je Mujaga izjavio – kazao je advokat Omar Mehmedbašić za Dnevni avaz.

Ubistvo se dogodilo 29. aprila u stanu Ivazovića u sarajevskom naselju Saraj-Polje.

Prema navodima iz optužnice, te noći došlo je do svađe između oca i sina te se Mujaga, bježeći od Semira, zaključao u spavaćoj sobi. Semir je tijelom razvalio vrata, nakon čega je Mujaga ispod jastuka uzeo pištolj, ispalivši jedan hitac u sina.

Semir je tada krenuo u pravcu dnevnog boravka, a njegov otac je prema njemu ispalio još jedan metak. Semir je tada krenuo u kuhinju, da bi Mujaga prema njemu ispalio još jedan metak, usljed čega je Semir zadobio teške tjelesne povrede opasne po život i usljed kojih je i preminuo.

Policajac u penziji Mujaga Ivazović nalazi se u pritvoru, gdje je nedugo nakon hapšenja doživio infarkt, zbog čega je nakratko hospitaliziran u KCUS-u.