najavljena žalba

Za ubistvo sina Samira Mujagi Ivazoviću šest godina zatvora

mujaga ivazovic

Kritične večeri kada je optuženi ušao u spavaću sobu gdje se zaključao, Semir je tijelom razvalio vrata, nakon čega je Mujaga ispod jastuka uzeo pištolj i ispalio jedan hitac u sina

Mujaga Ivazović danas je osuđen na šest godina zatvora za ubistvo svoga sina Semira. Presudu je Ivazoviću izreklo Vijeće kojim je predsjedavala sutkinja Žana Knežević.

Prema navodima iz optužnice, Ivazović, penzionisani policajac, tereti se da je sina Semira usmrtio s tri hica iz pištolja u stanu u sarajevskom naselju Saraj-Polje 29. aprila 2019. godine. On je bio optužen i za nedozvoljeno držanje oružja.

Kritične večeri kada je optuženi ušao u spavaću sobu gdje se zaključao, Semir je tijelom razvalio vrata, nakon čega je Mujaga ispod jastuka uzeo pištolj i ispalio jedan hitac u sina. U Semira je pucao još dva puta kada je bježao prvo u sobu, pa u kuhinju.

Mujagin advokat Omar Mehmedbašić isticao je u završnim riječima da je Semir zlostavljao oca i majku te da Mujaga kritične večeri nije imao namjeru ubiti sina, već da se branio od napada, piše Dnevni avaz.

Advokat je ukazao na to da je njegov branjenik u dobi od 68 godina spavao s pištoljem te da to dovoljno govori o stanju u kojem je živio, kao i o ponašanju njegovog sina.

Ivazović je neposredno nakon hapšenja doživio infarkt, a tokom suđenja često je vidno potresen plakao kada bi pričao o događaju.

Odbrana je najavila žalbu Vrhovnom sudu Federacije BiH.