Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mafijaška likvidacija

MUP KS o ubistvu u Sarajevu: Izvršen pretres stana ubijenog. Lociran potencijalni ubica

Foto: Fena/Društvene mreže
Ubijeni Harris Österdahl

Kako je ranije objavljeno, ubijen je Harris Österdahl

U ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža u utorak je oko 16.25 sati došlo je do upotrebe vatrenog oružja od NN osobe, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Tom prilikom, smrtno je stradao muškarac (1993.), čiju je smrt na licu mjesta konstatirao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Muškarac (2001.) je zadobio povredu usljed djelovanja vatrenog oružja, te je vozilom Hitne pomoći prebačen na KCUS, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz prisustvo stalnog sudskog vještaka medicinske struke, izvršili su uviđaj.

Radeći na dokumentovanju i rasvjetljavanju krivičnog djela ubistvo, policijski službenici su utvrdili da je smrtno stradali muškarac H.L.O., rođen 1993. godine u Švedskoj, državljanin Švedske. Povrijeđeni muškarac je E.M., rođen 2001. godine u Švedskoj, državljanin Švedske.

Kako je ranije objavljeno, ubijen je Harris Österdahl.

Poznat identitet uhapšenog

Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela može dovesti muškarac H.O.P. (1997.), državljanin Švedske. U saradnji sa PU Istočno Sarajevo, H.O.P. je 31. oktobra oko 19.30 sati lociran i lišen slobode na području Istočnog Sarajeva, te smješten u službene prostorije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako tvrdi Avaz, riječ o Oliveru Erbertu – Peteru. On je sinoć lociran na području Sokoca.

Na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana na području općine Ilidža, a koji je koristio smrtno stradali H.L.O.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela, saopćeno je iz MUP-a KS.

Švedski mediji navode kako je ubistvo u Sarajevu dio velikog sukoba unutar kriminalne mreže “Foxtrot” koja je u središtvu vala nasilja u Stockholmu i Uppsali.