MUP KS oduzeo još četiri automobila, dug za kazne veći od 50.000 KM

depo-oduzeti-automobili

MUP KS nastavlja sa redovnim aktivnostima kontrole saobraćaja, a tokom vikenda oduzeto je ukupno šest automobila, piše Patria.

Dana 21.10.2016.godine, policijski službenici PS Ilijaš, iz saobraćaja su isključili H.B. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “VW Transporter”, sa nepripadajućim registarskim tablicama. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 32.440,00 KM.

Dana 21.10.2016.godine u 23,00 sati, policijski službenici PS Vogošća, iz saobraćaja su isključili S.E. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “Toyota”, registarske oznake J84-T-284. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 11.909,00 KM.

Dana 22.10.2016.godine u 00,15 sati, policijski službenici PS Vogošća, iz saobraćaja su isključili G.E. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “Opel Vektra”, registarske oznake T54-K-519. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 2.880,00 KM.

Dana 23.10.2016.godine u 17,20 sati, policijski službenici PS Vogošća, iz saobraćaja su isključili T.A. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “Ford Eskort”, registarske oznake E18-J-271. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 6.902,00 KM.

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer su isti nastavili sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime se direktno ugrožava javna sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od navedenih lica su privremeno oduzeta motorno vozila. Pomenuta vozila će do okončanja prekršajnog postupka biti deponovana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru.