Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUPKS se oglasio o incidentu u imigracionom kampu u Blažuju

mup ks blazuj (1)
FOTO: Ilustracija

Oštećeno je više motornih vozila vlasništvo Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i IOM-a

Iz MUP-a KS oglasili se o incidentu koji se dogodio sinoć u imigrantskom centru u Blažuju.

Njihovo saopćenje prenosim u cijelosti:

“Dana 20. januara 2021.godine u 20 sati, od strane službenika privremenog imigracionog centra “Blažuj”, obaviještena je dežurna služba Pete policijske uprave da je u krugu istog, ulica Kamenolom, područje općine Ilidža, došlo do okupljanja više lica koja borave u navedenom centru i međusobne tuče. Na lice mjesta je upućeno više policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane korisnika imigracionog centra.

Tom prilikom su lakše povrijeđena dva policijska službenika i jedan službenik imigracionog centra. Također, oštećeno je više motornih vozila vlasništvo Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i IOM-a, kao i prostorije prihvatnog centra, kompjuterska i uredska oprema u pomenutom centru. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se dalji rad na utvrđivanju svih okolnosti, u cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela nasilničko ponašanje, laka tjelesna ozljeda, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, krađa i oštećenje tuđe stvari), saopćeno je.