Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

slavonski brod

Muškarac iz BiH poginuo u stravičnoj nesreći u Hrvatskoj koju je skrivio pijani vozač

Foto: Facebook

Alkotestom je u organizmu 51-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 0.91 promila, te su od istoga u bolnici uzeti potrebiti uzorci radi analize na prisutnost alkohola

Jedna je osoba poginula, a druga teško povrijeđena u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u subotu, tridesetak minuta poslije ponoći, dogodila na kolniku Zapadne vezne ceste u Slavonskom Brodu.

U nesreći je stradao Milan Mrđa (48) iz Bosanskog Petrovca. Nezvanično se saznaje da je radio u Ljubljani.

Detalji nesreće

Podsjetimo, policija i Županijsko državno tužilaštvo uviđajem su utvrdili da 51-godišnjak prilikom upravljanja automobilom nije prilagodio brzinu kretanja, pa je ulaskom u zavoj prešao preko suprotne saobraćajne trake na prostor za zaustavljanje i parkiranje vozila (s južne strane) gdje je bočnim dijelom automobila udario u bočni dio parkiranog teretnog automobila BiH registarskih oznaka kojim je prethodno upravljao 32-godišnjak.

Potom je u daljnjem kretanju prednjim dijelom automobila udario u automobil slovenskih nacionalnih registarskih oznaka (kretao se iz suprotnog smjera) koji je od udara odbačen, te je udario u zaštitnu odbojnu ogradu, a kojim je upravljao 48-godišnji državljanin BiH. U saobraćajnoj nesreći na mjestu događaja je smrtno stradao 48-godišnjak, dok je teško povrijeđen 51-godišnjak kojemu je pružena ljekarska pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu.

Alkotestom je u organizmu 51-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 0.91 promila, te su od istoga u bolnici uzeti potrebiti uzorci radi analize na prisutnost alkohola. Od nastanka saobraćajne nesreće do 07.07, saobraćaj je na navedenoj dionici ceste bio zatvoren, te se odvijao obilaznim smjerovima uz regulaciju policijskih službenika. Policijski službenici protiv 51-godišnjaka podnose krivičnu prijavu Opštinskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela izazivanja saobraćajne nesreće u cestovnom saobraćaju.