Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muškarac iz Hadžića ubo nevjenčanu suprugu nožem u stomak

policija7765

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode lice čiji su inicijali N.N. /32/ iz Hadžića zbog postojanja osnovane sumnje da je svojoj nevjenčanoj supruzi E.K./38/ nanio teške tjelesne povrede.

U saopštenju MUP-a Kantona Sarajevo navodi se da je sinoć oko 21.05 časova ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo obavijestio policiju da se radi ukazivanja ljekarske pomoći obratila žena čiji su inicijali E.K. nastanjena u Hadžićima, sa ubodnom ranom u predjelu abdomena.

Ljekar je konstatovao da je ova žena zadobila teške tjelesne povrede u predjelu lijevog bubrega, te da je na Klinici za urologiju je zadržana na daljem liječenju.

Pripadnici policije su rano jutros oko 1.30 časova pronašli i lišili slobode N.N. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nanošenje teške tjelesne povrede, o čemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Lice je predato u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Prema nezvaničnim saznanjima federalnih medija, slobode je lišen Nihad Nizić iz Hadžića jer je svoju nevjenčanu suprugu ubo nožem u stomak.