Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ljubuški

Muškarac koji je pretučen 29. avgusta jučer preminuo u bolnici

skb-mostar

sumnjičeni će danas biti predan Tužilaštvom na daljnje postupanje

Policijska uprava Ljubuški obaviještena je da je R.V. (49) usljed zadobivenih ozljeda u Ljubuškom preminuo u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Iz MUP-a ZHK-a naveli su kako je PU Ljubuški 29. avgusta u 22.30 sati zaprimila prijavu da je u mjestu Otok u Ljubuškom došlo do narušavanja javnog reda i mira tučnjavom između R.V.(49). i Z.M. (34).

Policijski službenici su odmah po zaprimanju prijave izašli na mjesto događaja te zatekli imenovane osobe. Zbog zadobivenih ozljeda R.V. je prevezen u DZ Ljubuški, a nakon ukazane liječničke pomoći vozilom hitne pomoći prebačen je u SKB Mostar na daljnje liječenje. Osoba Z.M. (34) je lišena slobode i smještena u prostorije za zadržavanje.

Naredni dan u jutarnjim satima, SKB Mostar je obavijestila PU Ljubuški da je R.V. zadobio teške tjelesne ozljede, nakon čega su policijski službenici o svemu izvijestili Kantonalno tužilaštvo u Širokom Brijegu, a nad Z.M. zaveli kriminalističku obradu.

Policijski službenici PU Ljubuški su protiv Z.M. uputili izvještaj Tužilaštvu zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “teška tjelesna ozljeda”.

Također, 7. septembra SKB Mostar obavijestila je PU Ljubuški da je R.V. uslijed zadobivenih ozljeda preminuo u toj bolnici o čemu su policijski službenici izvijestili dežurnog tužitelja u Širokom Brijegu, nakon čega su Z.M. lišili slobode, te ga ponovno ispitali u svojstvu osumnjičenika zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “teška tjelesna ozljeda sa smrtnom posljedicom”.

Osumnjičeni će danas biti predan Tužilaštvom na daljnje postupanje, a policijski službenici PU Ljubuški će protiv njega uputiti Tužiteljstvu ZHK-a dopunu Izvještaja o počinjenom kaznenom djelu, saopćeno je iz Uprave policije ZHK-a.