Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tragedija kod banje luke

Muškarac poginuo prikliješten između traktora i kamiona

traktor-810×470

Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju okolnosti nesreće, a naložena je i obdukcija beživotnog tijela koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS-a

U zaseoku Greda, mjesto Obrovac kod Banje Luke, jučer je oko 10.55 sati u blizini porodične kuće pronađeno tijelo M. S. (44).

Kako je saopćeno iz banjalučkog Tužilaštva, prilikom pokušaja M. S. da stavi u pogon teretno motorno vozilo “mercedes” koje je bilo natovareno ogrevnim drvetom, zakačio ga je lancem za traktor, te je tada došlo do kontakta dva vozila, a M. S. se nalazio između navedenih vozila, te je tom prilikom i nastradao, javlja Faktor.

– Uviđaj na licu mjesta nezgode obavio je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Radenko Janković, zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave Banja Luka i dežurnim ljekarom-mrtvozornikom. Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju okolnosti nesreće, a naložena je i obdukcija beživotnog tijela koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS-a – navodi se u saopćenju Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.